DMC / Destination Management Company

KAJAK SIT ON TOP

SUPER ZA ZAČETNIKE
SIT ON TOP je čoln, ki vsem začetnikom ponuja idealno priložnost za uvod in vpogled v kajakaško življenje. Velika prednost je v tem, da pri tem tipu kajaka sedite zunaj. Niste zaprti v čolnu, kot je to značilno za klasičen kajak. Čolni so izredno stabilni in zelo lepo vodljivi. Pridružite se in uživajte z nami.

KAJAK KLASIK

TOP 3 izbira športnega turizma
Spust s kajakom od Kamnega do Tolmina je primeren tudi za začetnike. Začne se z osnovami sedenja v čolnu in veslanja, nadaljuje pa s spustom po brzicah Soče na odseku I–II. Kljub temu, da ste v lastnem čolnu prepuščeni svoji spretnosti, vas ves čas spremlja vodič, ki skrbi, da bo vaša izkušnja nepozabna.

KAJAK ŠOLA

ODLIČNI INŠTRUKTORJI
Kajak šola je korak v pravo smer, ko se odločite, da je čas, da kajakaštvo postane del vašega življenja. Šola kajaka z agencijo Maya vam ponuja šolo osnovnih kajakaških veščin in različne nadaljevalne programe. Dobrodošli tako začetniki kot tudi vsi, ki že imate iskušnje na divjih vodah. Šolo organiziramo na različnih odsekih na reki Soči.

KAJAK TEČAJ ESKIMSKEGA OBRATA

SVET OBRNITE NA GLAVO
Eskimski obrat je za kajakaše osnova, če si želijo napredka. Omogoča jim razvoj in nadgradnjo tehnike veslanja ter odkrivanje novih in atraktivnih delov različnih rek, kjerkoli po svetu. Z znanjem eskimskega obrata namreč kajakaš pridobi na samozavesti, predvsem pa privarčuje veliko energije saj ni več nepotrebnega plavanja in praznjenja čolna.

KAJAK IZLETI ZA VSAKOGAR

Izleti so primerni za popolne začetnike, za tiste z malo več izkušnjami in za vse, ki bi radi postali pravi kajakaški eksperti.

Izleti za vse športne navdušence

Za vse športne navdušence, ki bi radi reko Sočo spoznali tudi na bolj atraktiven način ponujamo vodene kajak izlete.

Za izlet s kajakom je značilno to, da ste v čolnu sami. Aktivnosti se pričnejo tako, da vam naši strokovno usposobljeni vodiči razdelijo opremo, ki jo potrebujete, nato pa pričnete z osnovami veslanja. Ker ste v čolnu sami vas vodič usmerja po reki Soči in vam daje navodila ter nasvete o tem kako čim bolj enostavno prečiti različne izzive. Izziv bodo predstavljale brzice nivoja I-II in III na lestvici do VI, ki jih boste tekom vodenega izleta prečili. Zagotavljamo vam, da se boste na avanturi imeli odlično, mogoče to postane vaša nova ljubezen.

KAJAK ŠOLA

Če imate večje ambicije, ali pa ste v kajakaškem čolnu že veslali in bi radi doživeli nekaj več, potem vam priporočamo, da si rezervirate in obiščete našo kajak šolo. Izbrali boste med različno dolgimi tečaji. Tukaj boste s pomočjo profesionalnega vodnika intenzivno razvijali kajak tehniko veslanja, spoznali pa boste tudi bolj zahtevne dele reke Soče.

KAJAK IN SIT ON TOP - TOLMIN

Če pa menite, da je kajak za vas prevelik izziv, vseeno pa bi se želeli preizkusiti v veslanju na reki Soči je Sit on top izlet prava izbira za vas. Sit on top je voden izlet, ki zelo navdušuje zadnjih nekaj sezon in je med top 3 obiskanimi aktivnostmi agencije Maya team. In prav vsi gosti so se iz izleta vrnili nasmejani in zadovoljni. Sit on top je posebej oblikovan čoln, kjer sedite na čolnu, ki je odprt, za razliko od klasičnega kajak čolna kjer sedite v čolnu zaprti z krovnico.

Glavna prednost sit on top čolna je tudi to, da je precej bolj stabilen in lepo vodljiv. Prav iz teh dveh razlogov je Sit on top za začetnike veliko bolj primeren, saj ponuja udobje in boljši občutek varnosti. Sit on top izlet poteka na istem odseku reke Soče kot izlet, to je od Kamnega do Labrce. Zaradi specifike čolna pa je sit on top izlet občutno lažji kot izlet, ter tako primeren tudi za otroke, ki so dobri plavalci in so starejši od 10 let.

Pridite in se preizkusite v veslanju na najlepši reki na svetu. Dobrodošli v Tolmin na reki Soči!


seznam vseh aktivnosti športnega turizma

Dobra novica, kajak izleta se lahko udeležite četudi ste začetnik! Naši izkušeni vodiči vas bodo popeljali skozi brzice in vas po najboljših močeh naučili, kako ravnati z veslom in loviti tok reke Soče. Za tiste, ki nimate izkušenj priporočimo za začetek Sit on top kajak. Sit on top je lažji za obvladovanje. Vsi ostali pa lahko svojo suverenost preizkusite v klasičnem kajak spustu.