Maya team Tolimin - Splošni pogoji trgovine in nagradnih iger

Maya team Tolmin - Splošni pogoji trgovine in nagradnih iger

Poslovanje spletne prodajalne maya.si je sestavljeno v skladu z Zakonom o varstvu potrošnika, priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Podatki o podjetju:
MAYA TEAM D.O.O.
Volče 87c
5220Tolmin

E-mail: 
IBAN: SI56 3500 1000 1702 165
Matična številka: 6961380000

DŠ: SI24153044
Družba je registrirana na AJPES, izpostava Nova Gorica.

Dostopnost informacij  [povzetek zakonodaje]

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. Podatke o podjetju (ime in sedež podjetja, matična številka);
 2. Kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošto, telefon);
 3. Bistvene lastnosti izdelkov in storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami);
 4. Dostopnost storitev, storitve ki so na spletnem mestu označene kot prosta mesta, naj bi bili dostopni v željenih terminih, storitve ki so na željeni datum zasedene pa so za uporabnike nedostopne.
 5. Morebitne stroške dostave;
 6. Podrobnejšo ureditev plačila ter načina in roka dobave ali izpolnitve,
 7. Cena blaga in storitve, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in druge dajatve;
 8. Rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č zvpot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom zvpot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen v pogojih poslovanja);
 9. Stroške, povezane z uporabo komunikacijskega sredstva, če se ti stroški razlikujejo od običajne osnovne tarife, ki jo potrošnik običajno plačuje;
 10. Rok veljavnosti ponudbe, še posebej cene.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne trgovine ažurira in spreminja pogosto in hitro. Redne cene so ponavadi priporočene prodajne cene izdelovalca oziroma uvoznika ali cene, ki jih sam oblikuje ponudnik.

Cene

Vse cene v spletni trgovini so v EUR. Cene veljajo do preklica.

Način plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila, ki jih lahko izberete med naslednjimi opcijami:

 • Z gotovino ob prevzemu – po povzetju
 • Z nakazilom na račun spletne trgovine Maya (po predračunu)
 • Kreditne kartice (preko sistema braintree)
 • Pay pal

Pri izbiri plačila po predračunu prejmete na svoj e-naslov, ki ste ga navedli ob registraciji, naročilo, na katerem so izpisani vsi podatki za izvedbo plačila: znesek plačila, transakcijski račun, referenca/sklic in namen plačila. Pri izbiri plačila po predračunu boste naročeno blago plačali s splošnim plačilnim nalogom BN 02 (položnica). Položnico lahko najhitreje in najlažje plačate prek svoje spletne banke, lahko pa tudi na katerikoli banki ali pošti. Plačila za kreditne kartice in Paypal se opravijo takoj ob naročilu blaga ali storitve.

Predračun je potrebno plačati v 2 dneh, v nasprotnem primeru se naročilo stornira. Naročene storitve ali darilne bone bomo odpremili takoj, ko bo plačilo razvidno na našem transakcijskem računu.

Podatki o vplačilu preko predračuna:

BKS Bank AG
TRR/IBAN:  SI56 3500 1000 1702 165
SWIFT: BFKKSI22XXX

S paypalom
Paypal.com je ponudnik varnega e-plačevanja s kreditnimi karticami. Storitev zagotavlja varno spletno plačevanje v realnem času (spletne avtorizacije plačilnih in kreditnih kartic). Za več informacij o storitvi si lahko preberete pogosta vprašanja in odgovore.

Reklamacije

Reklamacije bomo reševali individualno v zakonsko predpisanem roku.

Če so dostavljeni darilni boni ali aktivnosti (dostava napačnih izdelkov), kupec ali potrošnik vrne dostavljene izdelke in jih bo ponudnik brezplačno nadomestil z ustreznimi. V tem primeru ponudnik krije stroške poštnine. Prvotno dostavljeni izdelki se lahko vrnejo samo neuporabljeni, nepoškodovani in v enaki embalaži.

Če dostavljeni izdelki ne ustrezajo lastnostim oz. specifikacijam naročenih izdelkov (dostava izdelkov z napako), mora kupec o tem obvestiti ponudnika v osmih dneh od datuma prejema izdelka.

Naročila in jamstvo za blago

Cene veljajo do sprememb, ki bodo objavljene na tej spletni strani. Izdano naročilo velja kot pogodba. Naročilo bo izpisano v dveh izvodih: en izvod dobi kupec s pošiljko, drugi izvod ostane v arhivu prodajalca. Kupec ima možnost od odstopa od pogodbe, dokler blago ni poslano. Kupec ima prav tako pravico, da lahko v roku 8 dni od dneva naročila odstopi od pogodbe.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (zvpot) lahko naročeno blago, kupljeno po pogodbi na daljavo (kamor spada tudi nakup preko interneta) brez razloga vrnete.

Pravico do odstopa od pogodbe s spletno trgovino MAYA.SI, kupec uveljavlja tako, da v roku 8 dni vrne darilni bon ali voucher na naslov Maya team d.o.o. Volče 87c, 5220 Tolmin, ali nas o tej želji pisno obvesti najkasneje v roku 8 dni po prejemu blaga na elektronski naslov: . Kupec mora v primeru pisnega obvestila najkasneje v 10 dneh po odstopu od pogodbe vrniti blago, v nespremenjeni količini, nepoškodovano in neuporabljeno na naslov: Maya team d.o.o., Volče 87c, 5220 Tolmin

Stroške vračila blaga plača kupec. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Če odstopate od naročila, vam po prejemu blaga in ugotovitvi, da je to nepoškodovano, v nespremenjeni količini in neuporabljeno, skladno z zakonom vrnemo vsa opravljena plačila. Stroške vračila blaga pri odstopu od naročila krije kupec. Denar vrnemo takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od naročila ter vrnitvi blaga. Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun kamor želi, da se vrne plačilo. Odškodnina za prekinjeno že potrjeno rezervacijo znaša 30 % vrednosti celotne kupnine.

Če je podjetje v celoti izpolnilo obveznosti iz 43.c člena tega zakona, teče rok za uveljavljanje pravice iz prvega odstavka tega člena pri dobavi blaga od dneva, ko je potrošnik sprejel blago, pri opravljanju storitve pa z dnem sklenitve pogodba ali z dnem, ko je podjetje izpolnilo to obveznost, če je bila ta obveznost izpolnjena po sklenitvi pogodbe.

Če podjetje izpolni svojo obveznost iz 43.c člena po dobavi blaga, začne teči 15 dnevni rok za odstop od pogodbe naslednji dan po dnevu izpolnitve te obveznosti, če še ni pretekel rok 3 mesecev iz naslednjega odstavka.

Če podjetje ni v celoti izpolnilo obveznost iz 43.c člena tega zakona, traja rok za odstop od pogodbe 3 mesece. Ta rok začne teči pri dobavi blaga od dneva, ko je potrošnik sprejel blago, pri opravljanju storitev pa z dnem sklenitve pogodbe. S potekom tega roka ugasne pravica potrošnika, da od pogodbe odstopi.

Darilni boni ali voucherji naj bodo nerabljeni, nepoškodovani ter v originalni embalaži. Vračilu obvezno priložite kopijo računa.

OBRAZEC ZA VRAČILO BLAGA

Rok dostave blaga in strošek dostave blaga

Naročeni izdelki bodo dostavljeni s paketno izbiro kupca. Dostavi bosta omogočeni preko pošte Slovenije in podjetja DPD.

Stroški dostave se obračunajo po ceniku dostave Pošte Slovenije in podjetja DPD. Naročilo bo oddano  najkasneje v roku do 5 delovnih dni od oddaje naročila. Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, ker blago ne bo na razpolago ali ga ne bo na razpolago v večji količini, se rok dobave poveča do 30 delovnih dni in se hkrati o tem obvestil kupca.

Izdelki bodo dostavljeni v ustrezni embalaži, ki bo zagotavljala zaupnost narave izdelka. V primeru, ko ponudnik pravočasno odpravi naročene izdelke, ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je uporabnik navedel ob registraciji ali naročilu. V primeru, da je stranka v času dostave odsotna oziroma nedosegljiva, dostavljalec pusti obvestilo o prispeli pošiljki.

Strošek dostave blaga se zaračuna po ceniku podjetji DPD in Pošta Slovenije.

Podatki za dostavo, račun in plačilo

Pri naročilu prosimo, da pazljivo vpišete podatke za dostavo (naslov) ter kontakte podatke, da ne bi prišlo do zapletov pri dobavi in plačilu.

Podatki, ki so potrebni pri odprtju računa:

 • Ime
 • Priimek
 • Veljaven E-poštni naslov
 • Osebno geslo
 • Ponovitev gesla
 • Telefon
 • ID št. Za DDV

Podatki, ki so potrebni pri dostavi in plačilu blaga:

 • Ime(*)
 • Priimek(*)
 • Telefon(*)
 • Firma oziroma podjetje (*)
 • ID št. Za DDV (*)
 • Naslov stalnega prebivališča / začasnega prebivališča plačnika (*)
 • Naslov prejemnika naročila (*)
 • Poštna številka (*)
 • Mesto(*)
 • Država(*)

Sklepanje pogodb v elektronski obliki

Tehnični postopki za sklenitev pogodbe so opisani v “tehničnih korakih in navodilih za postopek nakupa”. Besedilo pogodbe bo shranjeno v arhivu ponudnika in je preko spletne trgovine prejemniku vedno dostopno z vpisom preko uporabniškega imena in gesla. Tehnična sredstva za prepoznavanje in popravo napak pred oddajo naročila so opisana v “tehničnih korakih in navodilih za postopek nakupa”. Pogodbo je možno skleniti v slovenskem in v angleškem jeziku.

Tehnični koraki in postopek nakupa

 1. Izbira izdelkov;
 2. Ko se stranka odloči za nakup želenega izdelka, klikne na gumb »dodaj v košarico«, ki je v njej tudi viden.
 3. Nakupovalna košarica in postopek nakupa
 4. Kupec opravi nakup (po opravljeni registraciji) z uporabo košarice za nakup izbranih izdelkov ali izdelka, ki ga namerava kupiti.
 5. Vsak izdelek se lahko z rdečim križcem (x) tudi odstrani iz košarice.
 6. Izdelek se doda v košarico s potrditvijo na gumb »dodaj v košarico«, katerega se vidi da je v njej položen.
 7. V primeru, da želite opraviti večji nakup izdelkov, nadaljujte postopek nakupa z gumbom »nadaljuj z nakupom« do izbora zadnjega izbranega artikla, v primeru da ne želite nadaljevati nakup, greste s klikom na gumb »Na blagajno«.
 8. Na strani se vam odpre obrazec »informacije o računu«, kjer lahko spremenite naslov dostave, ki se razlikuje od naslova, ki ste ga navedli ob registraciji računa.
 9. Po izpolnitvi obrazca, kliknite na gumb »nadaljuje« za izbor »način dostave in informacije o plačilu«, kjer izberete želeni način dostave in način plačila, kliknete »Nadaljuj«.
 10. Sistem bo odprlo okno »Pregled naročila«, kjer lahko pred oddajo pregledate naročilo in ga pred oddajo popravite, z vrnitvijo na katerega izmed prejšnjih navedenih korakov.
 11. S klikom »Oddaj naročilo« potrdite naročilo in s tem zaključite nakup.
 12. Zaključek nakupa
 13. Na vaš elektronski naslov boste prejeli potrdilo o prejetju naročila, ki je osnova za izdelavo uradnega naročila, katerega prejmete na posredovani elektronski naslov, takoj za tem, ko naša naročniška služba pregleda vaše oddano naročilo.
 14. Naročilo na spletnem mestu www.maya.si je potrjeno, ko kupec prejme povratno avtomatsko e-poštno sporočilo s potrdilom o prejemu naročila, ki ni potrdilo, da je izdelek na zalogi ali da se je pričela vršiti odprema, ampak le obvestilo kupcu, da je sistem prejel naročilo.

Postopek naročila izdelkov po naročilu

 1. Na strani www.maya.si/po-narocilu lahko stranka izpolni svoje podatke za povpraševanje ali prodajalcu pošlje sporočilo na .
 2. Na e-mail stranke bo prodajalec odgovoril v najkrajšem možnem času, najkasneje v roku 24 ur.
 3. Izdelki po naročilu bodo izdelani po vaših želja, ki jih bo stranka predhodno tudi napisala, za dodatna vprašanja, lahko prodajalca pokliče na telefon 041 781 723 (vsak delavnik med 14:00 in 17:00 uro),
 4. Ko je dogovor med stranko in prodajalcem sklenjen in potrjen, bo prodajalec stranki poslal predračun z vključenimi stroški pošiljanja, katerega mora v roku treh (2) delovnih dni plačati.
 5. Ko bo razvidno plačilo bo prodajalec v roku sedmih (7) delovnih dni od prejema plačila, poslal slike na e-mail naslov naročnika in jih preko izbranega poštnega ponudnika tudi poslal.

Varovanje osebnih podatkov

Spletna trgovina se zavezuje, da bo vaše osebne podatke varovala skladno z Zakonom o varstvu zasebnih podatkov.

Ponudnik, v nadaljevanju podjetje Maya team d.o.o., bo osebne podatke uporabil izključno za interne namene, za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Podjetju Maya team d.o.o. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Pritožbe in spori

Podjetje Maya team d.o.o. se zavezuje, da bo spoštoval veljavnost zakonodaje o varstvu potrošnikov. Trudili se bomo rešiti spor med trgovcem in kupcem, in najti ustrezno rešitev za obe strani. Obrazec za pritožbe je priložen v prilogi, kjer bodo podatki zaupni.

V primeru, da spor ni možno rešiti sporazumno, je za reševanje spora pristojno sodišče, kjer ima sedež trgovec.

Dodatne informacije

Za dodatne informacije med katere štejemo tudi Pogoje za sodelovanje v nagradnih igrah se na nas obrnite preko kontaktnih podatkov: borut@maya.si ali na telefon 041 781 723.

Gostilna Labrca-račun.jpg