DMC / Destination Management Company

CANYONING - SOTESKANJE

TOP 3 IZBIRA ŠPORTNEGA TURIZMA
Dričanje po naravnih toboganih, ki jih je v stoletjih izoblikovala voda, skakanje čez slapove, hoja po kanjonu in plavanje v kristalno čistih tolmunih. Da, vse to je soteskanje. Vaš največji izziv bo 27m visok slap, ki prav vsakemu obiskovalcu požene adrenalin po žilah.

CANYONING - SOTESKANJE, MAYA TEAM JE PRAVI NASLOV

Canyoning ali soteskanje je prava izbira za vse adrenalinske navdušence! Obiščite nas v Tolminu in se nam pridružite na nepozabnem izletu v soteski Pršjak.

Kaj sploh je soteskanje?

Canyoning bi lahko opredelili kot »premagovanje naravnih ovir« v kanjonu, katerega je narava ustvarila skozi tisočletja. Z drugo besedo to je pravi naravni aquapark.

Premagovanje ovir vključuje skakanje v naravne, izjemno lepe tolmunčke, spuščanje po slapovih - naravnih toboganih, ki jih je izklesala voda, plavanje v potoku ter spuščanje z vrvjo navzdol po slapovih. Najdaljši slap, preko katerega vas spustimo je visok 27 metrov. Če se vam ob pogledu na tako visok slap zašibijo kolena, obstaja vedno možnost, da slap obhodite in izpustite spuščanje z vrvjo preko njega. Vendar smo prepričani, da boste na koncu s pomočjo našega vodnika sprejeli pravo odločitev in soteskanje izpeljali v celoti.

Canyoning Tolmin - z vodiči in ustrezno opremo

Vodiči, ki vas spremljajo, so licencirani in usposobljeni za tovrstno vodenje. Pomembno je, da vodiče poslušate in sledite njihovim navodilom, saj tako pripomorete k vaši in naši varnosti, ki je v našem podjetju vedno na prvem mestu. Prav tako je za soteskanje pomembna ustrezna oprema za katero seveda poskrbimo mi.

Kako poteka?

Ko se vsi zberete v našem športno-rekreacijskem centru Labrca, vas najprej napotimo k vodičem, ki vam razdelijo vse potrebno opremo za varen canyoning. Dobili boste 5 cm debel termo neopren, tako zgornji kot spodnji del, neoprenske čevlje, čelado, gladek rešilni jopič in plezalni pas. Vse to vzamete s sabo v kombi, s katerim vas zapeljemo proti soteski. Vožnja do pričetka soteske traja približno pol ure.

Ko prispete na canyoning parkirišče, se preoblečete v vso opremo, ki ste jo prej prejeli. Za soteskanje predhodno znanje oziroma izkušnje niso potrebne. Preden lahko začnemo s programom je seveda najprej potrebno priti na startno točko v soteski. Hoja do starta traja približno 20-30 minut, s sabo pa je potrebno nesti tudi vso opremo. Hitrost hoje se seveda prilagodi, zato tudi tisti s slabšo športno kondicijovedno zmorejo do vrha. Tam vam vodič soteskanja predstavi varnostni protokol, demonstrira prvi skok in spust, nato se zabava prične!

Dobrodošli v Maya Team!


seznam vseh aktivnosti športnega turizma

Vsekakor! Canyoning je aktivnost, ki ni za vsakogar. Še posebej ni primerno za ljudi, ki se bojijo višine. Je za prave adrenalinske navdušence! Ob spuščanju čez slapove in skakanju v prelepe tolmune, boste vriskali od navdušenja in veselja! Za piko na i bo poskrbel 27 metrski slap, po katerem vas do polovice spustimo z vrvjo, zadnjih 13 metrov pa vrvi zmanjka. Razburljivo kajne?