DMC / Destination Management Company

KOLESARSKI IZLETI CELODNEVNI

ČUDOVITI RAZGLEDI
V Posočju organiziramo in vodimo različne celodnevne kolesarske ture. Izbirate lahko med gorskimi in nižinskimi ali kombiniranimi turami. Ture popestrimo z kopanjem v reki, ogledom slapov, ogledom različnih privat muzejskih zbirk, ogledom sirarne... Na vsaki turi vas spremlja izkušen lokalni vodnik. Med potjo bo čas tudi za malico, na koncu poti pa vas vedno pričaka kosilo z lokalnimi dobrotami.

KOLESARSKI IZLETI - POLDNEVNI

SPOZNAJTE DOLINO SOČE
Neokrnjeno naravo v Dolini Soče bomo spoznavali na najbolj naravi prijazen način - na kolesih! Nezahtevni kolesarski izleti z obilo lepe narave, zabave in morda tudi osvežitve s skokom v katero od osvežujočih posoških rek ali slapov.

KOLESARJENJE V NAJLEPŠI SLOVENSKI DOLINI - DOLINI REKE SOČE

Dolina Soče je pravi raj za kolesarske navdušence. Pridite na Labrco in si izposodite kolo ali pa pri nas rezervirajte vodeno kolesarsko turo ob reki Soči, Idrijci ali Nadiži. Lahko izbirate tudi med veliko označenimi kolesarskimi potmi v našem hribovju. Nudimo izposojo MTB koles, ki so redno servisirana in odlično vzdrževana, prav tako lahko poskrbimo tudi za izposojo e-koles, ki postajajo vse bolj popularna. Vse to  zato da bo kolesarjenje v dolini Soče pravi užitek.

Na tolminskem imate na voljo vrsto različnih poti, ki so različnih stopenj zahtevnosti. Za tiste, ki si želite panoramske vožnje in občudovanja okolice, priporočamo kolesarjenje v smeri proti Kobaridu. Čez center Tolmina se vse do Kobarida lahko pripeljete po stari cesti, čez vse idilične vasi, ki se razprostirajo ob poti. Na koncu prispete do Napoleonovega mosta, pod katerim teče smaragdno modra Soča in dih vam bo vsekakor zastal. Sproti se lahko ustavite še pri enem izmed najlepših slovenskih slapov - pri slapu Kozjak. Tudi tu boste navdušeni nad  lepoto te naravne znamenitosti. Če želite lahkotono kolesarjenje primerno za družine, je eden izmed naših priporočil zagotovo kopališče Slap ob Idrijci. Tudi ta pot poteka po poti kjer skoraj da ne srečamo motornega prometa, kjer lahko ob kolesarjenju opazujete domačine in njihov način življenja.Na cilju se lahko okopate v reki Idrijci, saj je tam naravno kopališče. Za tiste najbolj pogumne pa se ponuja tudi možnost skoka v vodo z 11m visokega mostu. Kolesarjenje nazaj je možno po enaki cesti, ali pa se nazaj v Tolmin podate preko druge strani in naredite krožno pot. Za tiste, ki ste v kolesarjenju malo bolj suvereni in si želite malo bolj zahtevne kolesarske ture, se prav tako ponuja vrsta različnih možnosti. Eden izmed naših predlogov je kolesarjenje na Kolovrat, na katerem imate možnost ogleda muzeja na prostem. Iz Kolovrata se lahko po drugi strani spustite vse do Kobarida in pot po stari cesti nadaljujete do končnega cilja, Labrce. Precej zanimiva kolesarska tura je tudi kolesarjenje na Javorco. Pot večino časa teče skozi Triglavski narodni park, kjer lahko uživate v izjemni naravi in vsej njeni spokojnosti. Ko prispete do parkirišča, kolo parkirate in pot nadaljujete peš do cerkvice Svetega Duha, ki je vsekakor vredna ogleda. Za tiste , ki ste bolje pripravljeni od tu naprej priporočamo še kolesarjenje do izvira reke Tolminke, nato pa sledi povratek nazaj na Labrco, kjer vrnete izposojeno kolo. Kolesarjenje v dolini reke Soče je atraktivno, zabavno in navdihujoče. Dobrodošli!

 


seznam vseh aktivnosti športnega turizma