DMC / Destination Management Company

JAHANJE ZA ZAČETNIKE

ODLIČNA IZBIRA ZA VSE LJUBITELJE KONJ
V turi za začetnike vas bo pot popeljala iz Ranča Pelance na bližnji hrib Cvetje, ki ponuja čudovite razglede na Most na Soči in jezero.

JAHANJE NA MENGORE

PO SLEDEH PRVE SVETOVNE VOJNE
Pot vas popelje na bližnji hrib Mengore, ki je kulturni in zgodovinski simbol in ponuja čudovito pot za jahanje.

JAHANJE OB REKI SOČI

IDILIČEN IZLET
Izlet je primeren za vse izkušene jahače, ki si želijo izlet s konji popestriti z osvežitvijo v reki Soči. Galopiranje po gozdu, občudovanje narave in dih jemajoči razgledi in narava, ki vas bo spremljala so jamstvo, da vas bo izlet navdušil.

JAHANJE

Jahanje je aktivnost, ki je primerna prav za vse starostne kategorije. Jahanje prav tako ne zahteva nobenih posebnih izkušenj, če pa jih imate, pa za vas lahko organiziramo daljšo vodeno turo, v kateri boste lahko svoje znanje s pridom izkoristili.

Aktivnosti jahanje se lahko udeležijo že najmlajši. Zavedamo se, da je za otroke jahanje prav posebno doživetje. Oni bodo svoje prve jahalne urice opravili v maneži pod strokovno usposobljenim osebjem. Če so otroci manjši bodo svoje prve kroge opravili na ponijih, malo večji otroci pa na odraslih konjih. Za jahanje posebne opreme ne potrebujete. Priporočamo vam edino le, da se oblečete v udobna oblačila in obujete v športne copate. Ostala oprema, ki jo za jahanje potrebujete, kot na primer čelada in gamaše, je priskrbljena pri nas.

Za nekoliko starejše, ki ste morda v maneži jahanje že izkusili ponujamo izlet za začetnike. Pred vsakim izletom se opravi nekaj krogov v maneži, da se preveri vaše znanje. Sledi jahanje v skupini, kjer se iz ranča spustite proti Mostu na Soči in se nato vračate nazaj. Poleg tega je posebno doživetje pri aktivnosti jahanje tudi to, da pomagate pri pripravi konja, s katerim boste jahali. Po končanem izletu pa pomagate tudi očistiti hlev, ter konja nahranite.

Za tiste, ki ste veliko bolj izkušeni in vam za jahanje izrazi kot je galop, niso tuji pa ponujamo več urni daljši izlet. Tukaj boste na prav poseben način spoznali dolino reke Soče. Pot vas bo ob Soči vodila skozi manjše vasice višje po dolini, nato pa si boste ob vračanju ogledali tudi čudovito sotočje reke Tolminke in Soče. Posebno doživetje na tem izletu je tudi jahanje čez reko.

Jahanje se izvaja v vseh letnih časih, priporočamo pa vam jahanje v lepem in nekoliko bolj toplem vremenu. Jahanje odsvetujemo vsem, ki ste težji od 95 kilogramov ter nosečnicam. Prav tako se jahanje ne izvaja z osebo, ki je vidno pod vplivom alkohola ali drugih psihoaktivnih substanc. Za samo izvedbo aktivnosti so potrebne predhodne rezervacije.

 

 


seznam vseh aktivnosti športnega turizma