Privacy policy 2018-05-23T09:17:49+00:00

Kdo smo

Naslov naše spletne strani je: https://maya.si

MAYA TEAM d.o.o.
Volče 87c
5220 Tolmin

Davčni zavezanec: DA
DDV ID številka: 24153044
Matična številka: 6961380000
SKD: N79.110 – Dejavnost potovalnih agencij

Katere osebne podatke zbiramo in zakaj

Komentarji

Ko obiskovalci zapustijo komentarje na spletnem mestu, zbiramo podatke, prikazane v oddanem obrazcu, in tudi naslov IP obiskovalca, ki pomaga odkriti neželeno pošto.

Storitvi Gravatar lahko dobite anonimiziran niz, ustvarjen s svojega e-poštnega naslova (imenovano tudi hash), da vidite, ali jo uporabljate. Politika zasebnosti storitve Gravatar je na voljo tukaj: https://automattic.com/privacy/. Po odobritvi vašega komentarja je vaša slika profila prikazana javnosti v okviru vašega komentarja.

Kontaktni obrazci

Osnovni podatki oddani preko kontaktnega obrazca. Te osebne podatke hranimo za čas poslovne komunikacije

Piškotki za prijavo in registracijo

Če imate račun in se prijavite na to spletno mesto, bomo nastavili začasni piškotek, da ugotovimo, ali vaš brskalnik sprejema piškotke. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in je zavržen, ko zaprete brskalnik.

Ko se prijavite, bo sistem dodal več piškotkov, ki shranijo vpisane podatke. Piškotki za prijavo trajajo dva dni, možnosti piškotkov pa trajajo eno leto. Če izberete »Zapomni si me«, bo vaša prijava trajala dva tedna. Če se odjavite iz svojega računa, bodo piškotki za prijavo odstranjeni.

Statistika

Google Analytics
Na spletni strani uporabljamo servis Google Analytics za vodenje statistike obiska.

S kom delimo vaše osebne podatke?

Spletna stran deli vaše podatke o obisku samo s servisom Google Analytics in ne deli nobenih drugih podatkov s tretjo osebo razen s skrbnikom spletnega mesta, ki teh podatkov ne uporablja. Skrbnik skrbi za nemoteno tehnično delovanje spletne trgovine.. Skrbnik spletnega mesta je mojpodjetnik.si oziroma podjetje Menta d.o.o.

Kako dolgo shranjujemo vaše podatke?

Če pustite komentar, se komentar in njegovi metapodatki ohranijo za nedoločen čas. To je zato, da lahko samodejno prepoznamo in odobravamo nadaljnje komentarje, namesto da jih zadržimo v čakalni vrsti.

Za uporabnike, ki se prijavijo na naši spletni strani (če obstajajo), shranjujemo tudi osebne podatke, ki jih imajo v svojem uporabniškem profilu. Vsi uporabniki si lahko kadar koli ogledajo, urejajo ali izbrišejo svoje osebne podatke (razen če ne morejo spremeniti uporabniškega imena). Tudi skrbniki spletnih mest si lahko ogledajo te osebne podatke.

Katere pravice imate glede vaših podatkov?

Če imate na tej spletni strani račun ali ste pustili komentarje, lahko zahtevate, da prejmete izvoženo datoteko osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, vključno s podatki, ki ste nam jih posredovali. Prav tako lahko zahtevate, da izbrišemo vse osebne podatke, ki jih imamo o vas. To ne vključuje podatkov, ki jih moramo hraniti v administrativne, pravne ali varnostne namene.

Kako varujemo vaše podatke?

Vaše podatki so obdelani preko varnega strežnika, ki gostuje pri ponudniku gostovanja hitrost.com Ne mi ne ponudnik gostoavanja ne shranjuje nobenih vaših osebnih podatkov.

Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

Kontaktni podatki

Email: info@maya.si

Osebni podatki

Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost. Poskrbimo, da so vse zahteve ne samo dosežene, ampak jih, če se le da, presežemo, saj se zavedamo občutljive narave tega področja.

Administrator/upravitelj spletne trgovine je podjetje MAYA TEAM d.o.o. in je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov.

Za potrebe poslovanja zbiramo naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime),
  • kontaktno telefonsko številko,
  • geslo v šifrirani obliki,
  • ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu.

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko maya.si med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili) ter piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku maya.si shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Upravitelj  lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih MAYA TEAM d.o.o. zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku našega spletnega mesta in ne škodijo vaši strojni ali programski opremi. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Uporabo piškotkov v Evropski uniji (EU) določa Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES, katere člen, ki se nanaša na piškotke in podobne tehnologije, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009.

V slovenski zakonodaji uporabo piškotkov določa Zakon o elektronskih komunikacijah oziroma ZEKom-1 (Uradni list št. 109/2012), katerega člen 157 predstavlja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta.

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Spletna stran vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne strani dodeli piškotek za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti (t.i. “cookie”), ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne strani in se izbriše po eni uri neaktivnosti. Trgovec lahko na osebni računalnik uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne strani, , posredno pa tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta. Lasstnik spletne strani lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz.

Nekaj  primerov uporabe piškotkov:

  • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
  • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
  • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
  • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani
  • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)

Onemogočanje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom. Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi.

IME PIŠKOTKA NAMEN ČAS PIŠKOTKA
Google Analytics – utma Omogoča statistiko ogledov strani. 2 leti
Google Analytics- utmb Omogoča statistiko glede na čas prihoda uporabnika na stran. 30 min
Google Analytics – utmc Omogoča statistiko glede na čas odhoda uporabnika iz strani. Ob zaprtju spletnega brskalnika
Google Analytics – utmz Omogoča statistiko obiska in prodaje preko različnih kanalov. 6 mesecev
Google Analytics – utmv Omogoča segmentacijo uporabnikov na strani. 2 leti
Google Analytics – ga Statistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje. 6 mesecev
Google Analytics – cid Statistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje 6 mesecev
https_enabled Piškotek nam pove ali je bil uporabnik preusmerjen na zaščiteni protokol (https). Na sejo